Način pripreme
Ovu svežu domaću limunadu možete da napravite na dva načina - sa uređajem (blender ili multipraktik) ili ručno.
1. Za prvi način potrebno vam je samo da preplovite limun, a breskvu da isečete na krupne parčiće. Stavljaju se parčići voća u posudu uređaja, sipa se šećer i polovina vode i uključije se na nekoliko sekundi (6-7) na maksimalnu brzinu. Ne treba da sameljemo već samo da iscedimo esencije iz voća, zato i radimo na maksimalnoj brzini par sekundi. Na kraju se dodaje ostatak vode, procedi se i servira se sa kockama leda.
2. Druga varijanta je da isečete na sitnije voće i da ga pospete sa šećerom i polovinom vode. Sa priborom koji vam je zgodan izgnečite dobro, da limun pusti sok, a breskva i kora limuna da rasprsnu svoje arome. Ostavite tako da smesa odstoji bar 30 minuta i procedite. Sipajte preostalu vodu, kocke leda i servirajte odmah.
Za svežinu u svako doba!
Napomena: Količina šećera može da se reguliše prema ukusu.