Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Limunada»Domaća limunada sa breskvom

Domaća limunada sa breskvom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Domaća limunada sa breskvom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
5
"Primamljivo aromatična domaća limunada, koja će vas iznenaditi sa svežim ukusom breskvi"

Potrebni sastojci

  • limun - 2 komada
  • breskva - 1 komad, dobro sazrela i mekana
  • šećer u prahu - 85 g
  • voda - 1, 2 litra, ledeno hladna
  • led - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu svežu domaću limunadu možete da napravite na dva načina - sa uređajem (blender ili multipraktik) ili ručno.

1. Za prvi način potrebno vam je samo da preplovite limun, a breskvu da isečete na krupne parčiće. Stavljaju se parčići voća u posudu uređaja, sipa se šećer i polovina vode i uključije se na nekoliko sekundi (6-7) na maksimalnu brzinu. Ne treba da sameljemo već samo da iscedimo esencije iz voća, zato i radimo na maksimalnoj brzini par sekundi. Na kraju se dodaje ostatak vode, procedi se i servira se sa kockama leda.

2. Druga varijanta je da isečete na sitnije voće i da ga pospete sa šećerom i polovinom vode. Sa priborom koji vam je zgodan izgnečite dobro, da limun pusti sok, a breskva i kora limuna da rasprsnu svoje arome. Ostavite tako da smesa odstoji bar 30 minuta i procedite. Sipajte preostalu vodu, kocke leda i servirajte odmah.

Za svežinu u svako doba!

Napomena: Količina šećera može da se reguliše prema ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: