Kremić sa čokoladom i orasima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
20/02/2020
"Koliko god neskromno i glasno zvučalo - ovo je najukusniji čokoladni krem. Nikako nije težak za spremanje, potrebno je samo malo strpljenja, dok sačekate da se stegne. Posle - uživanje za nepce i čula!"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • čokolada - 150 g, crna (za rastapanje)
  • čokolada - 50 g, bela (za rastapanje)
  • sveže mleko - 250 ml, punomasno
  • maslac - 20 g
  • žumanca - 2 komada, od velikih jaja
  • desertno vino - 40 ml (Moskatel) ili 20 - 25 ml običnog belog vina
  • orasi - 50 g + za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko i maslac na slaboj vatri - 80 stepeni, i namrvite unutra čokoladu na jednake parčiće da se istopi ravnomerno svako istovremeno.

Umeso bele čokolade možete da koristite iscela crnu - 50% kakaa. Kada smesa postane homogena, dodajte vino i umutite žumanca i kvuajte uz neprestano mešanje, ne pojačavajući temperaturu ringle, oko 12-15 minuta.

Stavite orahe, iseckane na veoma sitno, može i samlevene u blenderu, ali na na kašu, dobro je da se osećaju fini parčići u kremu.

Mešajte i sipajte u čaše, a kad se ohladi, stavite u frižider, najbolje tokom jedne noći.

Pri sipanju i čak nakon što se ohladi, u čašama će ostati još tečno - neka vas to ne brine, jer će se posle u frižideru dobro stegnuti.

Ukrasite sa polovinama oraha i servirajte ovaj neverovatno ukusan čokoladni krem!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar