Način pripreme
Zagrejte mleko i maslac na slaboj vatri - 80 stepeni, i namrvite unutra čokoladu na jednake parčiće da se istopi ravnomerno svako istovremeno.
Umeso bele čokolade možete da koristite iscela crnu - 50% kakaa. Kada smesa postane homogena, dodajte vino i umutite žumanca i kvuajte uz neprestano mešanje, ne pojačavajući temperaturu ringle, oko 12-15 minuta.
Stavite orahe, iseckane na veoma sitno, može i samlevene u blenderu, ali na na kašu, dobro je da se osećaju fini parčići u kremu.
Mešajte i sipajte u čaše, a kad se ohladi, stavite u frižider, najbolje tokom jedne noći.
Pri sipanju i čak nakon što se ohladi, u čašama će ostati još tečno - neka vas to ne brine, jer će se posle u frižideru dobro stegnuti.
Ukrasite sa polovinama oraha i servirajte ovaj neverovatno ukusan čokoladni krem!
Nek vam je slatko!