Koktel Bloody mary sa hrskavom slaninom

14/05/2019
"Bloody mary, ali u jednoj hrskavoj varijanti sa slaninom koju svako može da proba "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • votka - 250 - 300 ml
  • sok od paradajza - 1 l
  • limeta - 1 komad
  • sos tabasko - 1 kašičica
  • sos vorčester - 1 kašičica
  • celer - 3 - 4 struka
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • slanina - 100 g /listići/
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte listove slanine u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne postane hrskava i zlatna. Stavite kockice leda u visoki bokal i sipajte votku u zavinosti od toga koliko želite da ima alkohola u koktelu.

Sipajte sok od paradajza i promešajte. Dodajte nekolik kapljica tabasko sosa i prstohvat tucane paprike.

Posolite i začinite biberom. Dodajte supenu kašiku vorčester sosa, i iscedite sok jedne limete i promešajte ponovo koktel.

Sipajte koktel Bloody Mary u visoke čaše i ukrasite drškama celera, limetom i parčićima kiselih krastavčića.

Na kraju u svaku čašu koktela Bloody Mary stavite parče hrskave slanine i servirajte koktel.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar