Način pripreme
Oljuštimo i izrendamo bundevu. Sipamo je u veliku posudu i pomešamo sa braon kristal šećerom.
Ostavljamo kratko da stoji (da se šećer rastopi) i za to vreme sameljemo orahe na komade.
Dodajemo ih u smesu sa bundevom. Sve zajedno pomešamo sa ostalim sastojcima - cimetom, rogačem, vanilom, nerafinisanim suncokretovim uljem, kiselim mlekom sa sodom i na kraju postepeno dodajemo integralno i kukuruzno brašno i fine ovsene pahuljice.
Promešamo smesu za kolač od bundeve i rasporedimo smesu u pleh (oko 30 cm), prethodno namazan nerafinisanim uljem i posut sa malo brašna.
Zdrav kolač pečemo na 180 stepeni oko 30-35 minuta.
Kad vegan kolač bude gotov, pokrivamo ga najlonom i krpom. Serviramo hladan.
Aromatičan i nežan kolač sa bundevom i rogačem, koji odgovarajuće ide uz svež narandžasti sok od bundeve i šargarepe!
Veoma ukusno!