Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa lososom i surimi štapićima

Omlet sa lososom i surimi štapićima

MihovMihov
Početnik
1211012
Omlet sa lososom i surimi štapićima
Fotografije: Mihov
1 / 5
30/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Atipičan omlet sa morskim plodovima - neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • dimljeni losos - 90 g
  • jaja - 3 komada
  • surimi štapići - 3 komada
  • soja sos - 50 g
  • terijaki sos - 50 g
  • belo vino - 50 g
  • pavlaka - 7.5 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslac - 25 g
  • trakice bambusa - 30 g
  • kačkavalj - 90 g
  • marinirani đumbir - 20 g, za suši
  • vasabi - za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Zdravo, prijatelji!

Danas ćemo pripremiti nešto, što će nas odvesti u Japan i u isto vreme će otključati nove ukuse. Nemojte se plašiti ekstravagantne kombinacije jaja i ribe, biće mnogo ukusno - garantujem!

Umutite tri jajeta u posudi, Dodajte soja sos i terijaki sos. Lepo promešajte i dodajte belo vino i pavlaku. Videćete kako se menja boja nakon svakog dodatog sastojka, ona ne treba da bude ni previše tamna, ni previše žuta.

Nakon što dobro promešamo, namažemo prethodno ugrejan tiganj maslacem. Sipamo smesu u njega. Važno je da temperatura ne bude previše visoka - na primer, ako rinlga ima 5 stepeni, stavimo na treći.

Ostavljamo da se kuva 4-5 minuta, nakon toga posipamo pripremljeni omlet rendanim kačkavaljem (ne okrećemo omlet još uvek, niti ga mešamo). Stavljamo nekoliko listića lososa, nakon toga surimi i popunimo sa trakicama bambusa i sasvim malo đumbira.

Pokrivamo na 2 minuta i nakon toga uvijamo omlet u rolat. Ako ne bude dobro ili ako je sastojaka mnogo, stavljamo omlet na aluminijumskom folijom i uvijamo uz njegovu pomoć (pazimo da ne zagori i nemojte zaboraviti da sjajni deo folije ispušta toplotu, a ne matirani).

Nakon što zatvorimo naš omlet, ostavljamo ga 15-20 minuta da odsotji, nakon toga stavljamo u frižider na 30 minuta.

Serviramo omlet sa lososom i surimi štapićima hladan, isečen na tanke kriške sa vasabijem.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: