Dvobojni keksići

30/03/2020
"Najlepši i najslađi cvetići koje smo videli "
Priprema60 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno68 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting2.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • bademovo brašno - 50 g, fino
  • šećer u prahu - 200 g
  • žumanca - 4 komada
  • kora od pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • maslac 1 veliki paket (250 g)
  • kakao - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno zajedno sa šećerom u prahu, vanilom i cimetom. Dodajte bademovo brašno i dobro umućena žumanca. Dodajte i rendanu koru od pomorandže.

Ako vam se dopada druga aroma, možete dodati esenciju, koru od limuna, rum ili nešto drugo. Isecite maslac na male komade i postepeno dodajte.

Prilikom mućenja počećete da dobijate mrvice od maslaca. Čim dobro zamesite testo, maslac će se već rastopiti od toplote. Rezultat je mekan, gust i veoma atomatično testo.

Uvijte ga u foliju i ostavite da odstoji oko 2 sata u frižideru. Nije problem da ostavite celu noć. Podelite testo na dva dela i u jedan dodajte kakao.

Ponovo zamesite da može ravnomerno da se oboji. Razvucite obe vrste testa na dve posebne kore, treba da budu mnogo tanke. Uz pomoć velikih kalupa isecite kolače od obe kore.

Nakon toga uzmite manji kalup i sa njom isecite druge figurice od oba isečena testa. Razmenite unutrašnji deo kolača i pažljivo stavite otvore da biste mogli da dobijete željene dvobojne kolače.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite kolače u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 7-8 minuta. Pazite da ih ne prepečete ili da ivice potamne, zato što će se promeniti ukus.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
31.03.2020 16:01
Super su
0
0