Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa jabukama Raskoš

Kolač sa jabukama Raskoš

GeorgievaivGeorgievaiv
Početnik
41242
Kolač sa jabukama Raskoš
Fotografije: Georgievaiv
1 / 4
03/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Prava raskoš u tanjiru u obliku kolača sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g (2/3 šolje)
  • ulje - 80 ml (2/3 šolje)
  • jabuke - 2 šolje, narendane
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g, ili kesica
  • vanila - 1 komad
  • orasi - 100 g, mleveni po želji
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo prosejete brašno, nakon toga u posudi umutite jaja i šećer u ujednačenu smesu, u kojoj nema grudvica i ne čuje se grebanje dok se muti mikserom.

Možete i viljuškom i žicom da mutite, ali mikserom ili multipraktikom će biti brže i lakše.

Redom se dodaje brašno, vanila, prašak za pecivo i soda, meša se neprestano, a na kraju se dodaju i narendane jabuke i po želji orasi, ne prestajući sa mešanjem.

Treba da se dobije ujednačena smesa za kolač od svih sastojaka.

Namažite kalup za kolač uljem svuda, ali ne previše, tako da može da se odvoji pripremljen kolač od jabuke od njega, nakon što se ispeče.

Nakon toga sipajte smesu ravnomerno u kalup za kolač. Ako koristite silikonski kalup za kolač, nije obavezno da ga mažete, kolač sa jabukama se neće zalepiti.

Nakon što sipate smesu, pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kolač treba da dobije zlatastu boju kada je gotov. Ali da biste bili sigurni da je gotov, proverite čačkalicom, tako što ga bocnete - ako ostaje smesa po njoj znači još nije gotov. Izvadite ga, kada na čačkalici ništa ne ostaje.

Ostavite gotov kolač sa jabukama Raskoš da se prohladi, pokriven krpom, odvojte od kalupa i pospite šećerom u prahu po želji.

Možete i da ga ukrasite malinama kao ja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: