Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete kremastu masu, dodajte ulje i mleko u tankom mlazu.
Prosejte brašno, kakao, vanilu i prašak za pecivo.
Sipajte smesu od jaja u brašno i ostale suve sastojke. Promešajte da dobijete homogenu smesu.
Premažite tavu sa malo ulja i pospite je brašnom, sipajte smesu i stavite u rernu.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta dok čačkalica kojom proverevate ne bude suva. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Za to vreme napravite krem, tako što u posudi umutite jaja sa šećerom do kremaste mase, dodajte brašno i skrob u promešajte dok ne dobijete masu sličnu kaši.
Lagano ugrejte mleko i pažljivo ga sipajte u umućena jaja, promešajte. Sipajte ovu smesu u šerpu i stavite na vatru. Zagrejte i pustite da provri, a čim provri, smesa će početi da se zgušnjava. Morate da mešate energično i neprekidno, dok ne dobijete gust krem. Isključite vatru, stavite maslac i dodajte vanilu. Promešajte i ostavite krem da se ohladi.
Uzmite malu čašicu za rakiju ili mali prsten. Uz pomoć čašice napravite rupe u kolaču sa rastojanjem između rupa, izvadite sadržaj rupa u sklonite ga.
Odvojene delove kore ostavite po strani, a rupe popunite kremom. Preostali krem prelijte preko kolača i izravnajte. Odvojene delove izmrvite preko krema i narendajte čokoladu.
Ostavite kolač nekoliko sati da se ohladi.