Način pripreme
Za ovu tortu od oraha sameljemo orahe i u njih dodajemo 2 supene kašike brašna.
Umutimo belanca sa šećerom na sneg i pažljivo dodajemo mlevene orahe.
Promešamo i sipamo u pleh, rasporedimo ravnomerno.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni 40-50 minuta.
Umutimo žumanca sa šećerom na penu, dodajemo vanilu i 2 supene kašike svežeg mleka i kuvamo na pari uz neprestano mešanje dok se krem za tortu ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi 30 minuta.
Mikserom umutimo mekani maslac i dodajemo jednu po jednu kašiku od krema, ne prestajemo da mešamo.
Isečemo koru na porcije i namažemo kremom od jaja. Ostavljamo u frižideru da stoji oko 30 minuta.
Ugrevamo pavlaku i pre nego što provri skidamo sa vatre i sipamo čokoladu, izmrvljenu na kockice.
Nakon 2 minuta promešamo i prelivamo tortu ganašom.
Stavljamo tortu sa oradima i čokoladom u frižider da se stegne.