Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa čokoladom i jagodama

Torta sa čokoladom i jagodama

Torta sa čokoladom i jagodama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Da se kladimo da i vi možete da pripremite ovu tortu Prihvatate li izazov?"

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 3 komada
  • krem 1
  • mlečna čokolada - 2 komada
  • crna čokolada - 1 komad
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • krem 2
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • jagode - 200 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite čokolade na pari i ostavite da se ohlade. Umutite pavlaku i postepeno dodajte u hladnu čokoladu. Mešajte pažljivo spatulom.

U drugu posudu umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Odvojite nekoliko jagoda za ukras, a ostale sitno iseckajte. Dodajte u maskarpone i promešajte.

Umutite pavlaku i postepeno je dodajte u smesu. Mešajte pažljivo spatulom. U kalup za torte stavite koru i jedan krem.

Ređajte dok sve ne potrošite. Stavite tortu da prenoći u frižideru.

Sledećeg dana je izvadite iz kalupa i ukrasite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: