Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena Jaja»Prolećna kuvana jaja sa roze nadevom

Prolećna kuvana jaja sa roze nadevom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Prolećna kuvana jaja sa roze nadevom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
06/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Zovemo proleće u naš dom ovim prekrasnim predjelom od punjenih jaja"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, tvrdo kuvana
  • cvekla - 2 kašike, narendana
  • kačamak - 1 - 2 kašike, skuvan
  • maslac - 1 kašika
  • majčina dušica - 6 listića
  • smeđi šećer - 1 prstohvat
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravne, po ukusu
  • balzamiko sirće - 1 kašičica, po ukusu
  • suncokretovo ulje - 1 kašičica
  • mešavina bibera - 2 - 3 prstohvata, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu ovog brzog i ukusnog recepta za punjena jaja koristimo 3 tvrdo kuvana jaja, možete i ona koja su vam ostala posle Uskrsa. Oljuštite ih i presecite ih na pola po dužini.

Pažljivo izvadite žumanca i stavite ih u posudu.

Dodajte 2 kašike sveže sitno narendane cvekle, 1-2 kašike skuvanog kačamaka - kukuruznog griza, 1 kašiku maslaca i 1 kašičicu suncokretovog ulja.

Dodajte začine - 2-3 prstohvata mešavine bibera, mlevenog u malom mlinu, himalajsku so - oko pola kašičice (po ukusu), prstohvat smeđeg šećera od trske i 1 kašičicu balzamiko sirćeta (ili beli balzamiko začin za salate).

Promešajte i izgnječite roze nadev za jaja, tako da cvekla maksimalno oboji sve sastojke.

Podelite smesu na 6 delova i od svakog dela napravite lopticu, lako navlaženim rukama. Postavite loptice na mesto žumanca.

Ukrasite punjena jaja svežim listićima majčine dušice i poslužite u tanjiru sa cvećem.

Veoma ukusna, sveža, prolećna jaja sa roze nadevom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: