Način pripreme
Za pripremu ovog brzog i ukusnog recepta za punjena jaja koristimo 3 tvrdo kuvana jaja, možete i ona koja su vam ostala posle Uskrsa. Oljuštite ih i presecite ih na pola po dužini.
Pažljivo izvadite žumanca i stavite ih u posudu.
Dodajte 2 kašike sveže sitno narendane cvekle, 1-2 kašike skuvanog kačamaka - kukuruznog griza, 1 kašiku maslaca i 1 kašičicu suncokretovog ulja.
Dodajte začine - 2-3 prstohvata mešavine bibera, mlevenog u malom mlinu, himalajsku so - oko pola kašičice (po ukusu), prstohvat smeđeg šećera od trske i 1 kašičicu balzamiko sirćeta (ili beli balzamiko začin za salate).
Promešajte i izgnječite roze nadev za jaja, tako da cvekla maksimalno oboji sve sastojke.
Podelite smesu na 6 delova i od svakog dela napravite lopticu, lako navlaženim rukama. Postavite loptice na mesto žumanca.
Ukrasite punjena jaja svežim listićima majčine dušice i poslužite u tanjiru sa cvećem.
Veoma ukusna, sveža, prolećna jaja sa roze nadevom!