Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Punjena jaja sa nadevom od spanaća

Punjena jaja sa nadevom od spanaća

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Punjena jaja sa nadevom od spanaća
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pripremite ova punjena jaja sa nadevom od spanaća i poslužite ih na svom posebnom uskršnjem stolu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • spanać - 200 g svež
  • mladi luk - 2 stabljike
  • mladi beli luk - 2 čena
  • beli luk - 1 čen (po želji)
  • maslinovo ulje - oko 7kašika
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • sir - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jaja, prelijte ih hladnom vodom i ostavite da se malo ohlade da možete da ih oljuštite.

U međuvremenu oprati i ocediti spanać. Ako su listovi veoma veliki, isecite ih.

Očistite, operite i iseckajte mladi beli i crni luk.

Zagrejte tiganj sa 3-4 kašike maslinovog ulja i sotirajte prvo luk i beli luk, a zatim spanać. Dva do tri minuta su dovoljna, jer je cilj da povrće omekša, ali da zadrži boju. Međutim, to zavisi od posude u kojoj kuvate, kao i od snage vatre.

Ostavite da se ohladi.

Oljuštite jaja i prepolovite ih po dužini. Uklonite žumanca i stavite ih u zeleniš. Po želji dodajte sok od limuna, još maslinovog ulja i čen belog luka.

Prebacite u posudu blendera koja je visoka i tanka. Pasirajte dok ne dobijete gustu emulziju. Na kraju dodajte sir i ponovo izblendajte.

Ako vam je teško i emulzija ne ispadne kako treba, već smesa ostane glatka, onda zgusnite sa malo bademovog brašna ili prezli kako biste mogli da napunite jaja.

Kašikom ili špricem popunite rupe u belancu umesto žumanca.

Punjena jaja sa nadevon od spanaća servirajte sa ukrasom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: