Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Jednostavan slani keks sa lanenim semenom

Jednostavan slani keks sa lanenim semenom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Jednostavan slani keks sa lanenim semenom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Slani keks sa lanenim semenom - zdrav i ukusan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • ovčiji sir - 120 g ili smesa
  • maslac - 80 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • laneno seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i stavite ga u odgovarajuću posudu za mešenje rukom. Stavite maslac da se istopi na ringli.

Za to vreme sitno izdrobite sir.

Sir dodajte u brašno i mutite da se dobro pomešaju.

Počnite lagano da dodajete istopljeni maslac. Dodajte dve kašike kiselog mleka.

Počnite da mesite, dok se ne dobije srednje meko i glatko testo.

Bez čekanja, pospite brašno na glatku površinu i razvijte testo da se dobije sloj debljine oko 3 mm.

Nakon toga isecite male krugove malom čašom ili bocom.

Stavite papir za pečenje u odgovarajuću tepsiju i poređajte slano pecivo.

Umutite jaje, premažite krugove i pospite lanenim semenom.

Pecite na 160 stepeni 20 minuta dok se ne dobije blago smeđa boja.

Jedite jednostavan slani keks sa lanenim semenom kada se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: