Način pripreme
Priprema keksa:
Jaja se mute sa šećerom, dok ne udvostruče svoj obim. Nakon toga se dodaju ostali sastojci, osim brašna. Lepo se promeša. Na kraju se dodaje i brašno.
Umesi se meko testo.
Gotovo testo se razvije u tanku koru i od njega se seče domaći keks. Ređaju se u tepsiju koja je nabrašnjena ili obložena papirom za pečenje.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni, otprilike 10-15 minuta.
Nakon što su keksi za keks tortu gotovi, ostavljaju se da se lepo ohlade.
Priprema pudinga:
Puding se pomeša sa šećerom, u njih se dodaje 100 ml svežeg mleka i meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Ostalo mleko se sipa u šerpu i stavlja se na ringlu da provri. Kada provri, polako se sipa umućena smesa uz neprestano mešanje.
Nastavlja se sa mešanjem, dok se puding od vanile ne zgusti.
U odgovarajuću posudu se ređa keks, puding od vanile.Domaća keks torta se završava pudingom.
Keks torta sa pudingom od vanile se odozgo pospe kokosovim brašnom i napravi se dekoracija od fondana.