Keks torta sa pudingom od vanile

15/05/2020
"Keks torta sa pudingom od vanile koju sa uživanjem jedu i mali i veliki "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za keks
  • jaja - 2 komada
  • kravlji maslac - 200 g
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 500 grama
  • sveže mleko - 90 ml
  • vanila - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • Za puding od vanile
  • puding od vanile - 1 komad
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 100 g
  • Za dekoraciju
  • fondan - različite boje
  • kokosovo brašno
* merne jedinice
Keks Torte

Način pripreme

Priprema keksa:

Jaja se mute sa šećerom, dok ne udvostruče svoj obim. Nakon toga se dodaju ostali sastojci, osim brašna. Lepo se promeša. Na kraju se dodaje i brašno.

Umesi se meko testo.

Gotovo testo se razvije u tanku koru i od njega se seče domaći keks. Ređaju se u tepsiju koja je nabrašnjena ili obložena papirom za pečenje.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni, otprilike 10-15 minuta.

Nakon što su keksi za keks tortu gotovi, ostavljaju se da se lepo ohlade.

Priprema pudinga:

Puding se pomeša sa šećerom, u njih se dodaje 100 ml svežeg mleka i meša se dok se ne dobije homogena smesa.

Ostalo mleko se sipa u šerpu i stavlja se na ringlu da provri. Kada provri, polako se sipa umućena smesa uz neprestano mešanje.

Nastavlja se sa mešanjem, dok se puding od vanile ne zgusti.

U odgovarajuću posudu se ređa keks, puding od vanile.Domaća keks torta se završava pudingom.

Keks torta sa pudingom od vanile se odozgo pospe kokosovim brašnom i napravi se dekoracija od fondana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar