Plazma torta sa malinama

VanjicaVanjica
Šegrt
9146207461
Plazma torta sa malinama
Fotografije: Vanjica
1 / 6
30/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Naravno da ćemo doći ako ste spremili ovu tortu. To se ne propušta"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 l
  • puding - 3 kesice, vanila
  • šećer - 4 kašike
  • margarin - 250 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • maline - 300 g
  • plazma keks - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dok razmutite pudinge, šećer i malo hladnog mleka ostatak mleka staviti da provri, pa kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre da se ohladi. Kada se ohladio puding, ulupati margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i izmiksirati.

Umutiti slatku pavlaku, pazite da ne bude pretvrda, pa pola pavlake dodati u fil. Dodajte prvo četvrtinu, izmutitite i ako vam se učini da je dovoljno i ako dodate još četvrtinu da će biti redak, onda nemojte. Ja sam dodala pola i torta je super stajala.

Obruč je 24 cm. Stavite foliju ili kesu po dnu i ivicama. Plazma keks umačite u mleko i ređajte po dnu. Istresite trećinu fila pa preko njega stavite pola malina i premažite sa pola preostale slatke pavlake. Na slatku pavlaku opet redjajte umočen keks, trećinu fila, maline pa ostatak slatke pavlake. Preko opet red umočene plazme u mleko i stavite u friz nekoliko sati.

Okrenite tortu na tacnu 2 puta ili izvadite iz obruča pa skinite foliju. Ostatkom fila premažite celu tortu i dekorišite po ćelji. Do služenja držite plazma tortu sa malinama u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: