Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Klasični čokoladni mafini

Klasični čokoladni mafini

ažurirano:
Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Klasični čokoladni mafini
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Omiljeni klasični čokoladni mafini koje odmah spremamo kada nam je potrebno dobro raspoloženje."

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • kakao - 5 kašičica
  • šećer - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi sastojci (brašno, prašak za pecivo, kakao) se pomešaju i proseju, a kravlji maslac i čokolada se istope na pari i ostavljaju se da se ohlade.

Jaje (koje je prestajalo na sobnoj temperaturi) se muti sa šećerom dok se šećer ne istopi, nakon toga se dodaju kiselo mleko, istopljeni kravlji maslac i čokolada i kratko se meša dok se ne dobije homogena smesa.

Tečna smesa se sipa u suvu smesu i muti se mikserom ili drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa za mafine koja se raspoređuje u kalupe za mafine. 3/4 kalupa treba da se napuni kako bi se dobili lepi mafini koji će popuniti kalup.

Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 20-30 minuta, suvom čačkalicom za zube se najlakše proverava da li su gotovi.

Prilikom bockanja ukoliko ona izađe suva - onda su naši klasični čokoladni mafini gotovi.

Recept za klasične mafine je gotov. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: