Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Klasični čokoladni mafini

Klasični čokoladni mafini

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
125211k58
Klasični čokoladni mafini
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
27/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Omiljeni klasični čokoladni mafini koje odmah spremamo kada nam je potrebno dobro raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • kakao - 5 kašičica
  • šećer - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi sastojci (brašno, prašak za pecivo, kakao) se pomešaju i proseju, a kravlji maslac i čokolada se istope na pari i ostavljaju se da se ohlade.

Jaje (koje je prestajalo na sobnoj temperaturi) se muti sa šećerom dok se šećer ne istopi, nakon toga se dodaju kiselo mleko, istopljeni kravlji maslac i čokolada i kratko se meša dok se ne dobije homogena smesa.

Tečna smesa se sipa u suvu smesu i muti se mikserom ili drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa za mafine koja se raspoređuje u kalupe za mafine. 3/4 kalupa treba da se napuni kako bi se dobili lepi mafini koji će popuniti kalup.

Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 20-30 minuta, suvom čačkalicom za zube se najlakše proverava da li su gotovi.

Prilikom bockanja ukoliko ona izađe suva - onda su naši klasični čokoladni mafini gotovi.

Recept za klasične mafine je gotov. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: