Način pripreme
Suvi sastojci (brašno, prašak za pecivo, kakao) se pomešaju i proseju, a kravlji maslac i čokolada se istope na pari i ostavljaju se da se ohlade.
Jaje (koje je prestajalo na sobnoj temperaturi) se muti sa šećerom dok se šećer ne istopi, nakon toga se dodaju kiselo mleko, istopljeni kravlji maslac i čokolada i kratko se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Tečna smesa se sipa u suvu smesu i muti se mikserom ili drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa za mafine koja se raspoređuje u kalupe za mafine. 3/4 kalupa treba da se napuni kako bi se dobili lepi mafini koji će popuniti kalup.
Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 20-30 minuta, suvom čačkalicom za zube se najlakše proverava da li su gotovi.
Prilikom bockanja ukoliko ona izađe suva - onda su naši klasični čokoladni mafini gotovi.
Recept za klasične mafine je gotov. Neka vam je slatko!