Način pripreme
Pomešati plazmu i mlevene orašaste plodove i dodavati mleko dok se ne dobije čvrsta, pomalo lepljiva masa. Ako cheesecake spremate u časama, na dno svake čaše staviti oko 1 cm ove smese, isto važi i ako se cheesecake sprema u kalupu, rasporediti celu smesu na dno kalupa.
Umutiti slatku pavlaku dok se ne dobije šlagasta masa. Zatim dodati ella sir i mutiti dok se ne sjedine i dok ne budu nestale sve gromuljice. Rasporediti preko plazme.
Ako koristite zamrznuto voće, kuvati na tihoj vatri dok ne proključa, dodati kašiku šećera ako voće nije slatko. Ako se koristi gustin, dodati kašiku u prokuvalo voće i mešati dok se ne zgusne.
Ako se koristi želatin, prvo rastvoriti sadržaj kesice u 4 kašike vode i čekati dok ne nabubri, zatim dodati u prohlađeno voće. Nakon par minuta preliti preko belog fila. Ukoliko se koristi sveže voće, samo ga rasporediti preko belog fila.
Ostaviti u frižideru minimum 2 sata da se ohladi.
Ovo je zdrava i osvežavajuća verzija čizkejka sa minimalno šećera i bez maslaca/margarina (koji se uglavnom dodaju u koricu s keksom).