Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Kuvana pšenica za parastos

Kuvana pšenica za parastos

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22474943
Kuvana pšenica za parastos
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Recept za kuvanu pšenicu, kojom ćete odati počast bliskim osobama"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 1/4 pakovanja od 500 g (pšenica belija)
  • vanila - 3 komada, u prahu
  • cimet - 1 kašičica
  • čajni keks - 3 - 4 komada, kakao
  • limun - 1/2 komada, samo kora
  • orasi - oko 1/2 šolje, izmrvljeni
  • šećer u prahu - 4 - 5 kašika
  • Još
  • čajni keks - za posipanje
  • kokosovo brašno - ili bombone
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenica se od večeri potopi u vodu, sutradan se stavi u drugu vodu i kuva dok zrna ne puknu.

Ocedite u cediljci i operite pod tekućom hladnom vodom, stavite na krpu da upije višak vode.

Zatim stavite u posudu i dodajte orahe, sitno narendanu koru limuna, šećer u prahu, vanilu, cimet, sitno izmrvljeni keks.

Dobro promešajte i sipajte u odgovarajuće posude ili drugo. Odozgo se ukrašava po želji, na primer keksom i kokosovim strugotinama.

Ovako pripremljena pšenica ima veoma prijatnu aromu limuna.

Pogledajte takođe i kako se priprema kuvana pšenica i koliko vode se stavlja na pšenicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: