Način pripreme
Ovo je zdrav kolač koji se lako sprema, bez šećerai bez belog brašna. Jedeš bez griže savesti, a možete i počastiti i svoje goste za praznik.
Viljuškom se izgenječi banana u pire. U posudi se mute jaja viljuškom. Ovsene pahuljice se zalivaju vrućim svežim mlekom i ostavljaju se da omeknu na 5 minuta.
Pomešaju se sa jajima, dodaje se brašno od rogača ili kakao i na kraju kokosovo brašno i prašak za pecivo.
Dobija se kao smesa za kolač i sipa se u tepsiju na papir za pečenje prečnika 20 cm.
Odozgo se posipaju usitnjeni orašasti plodovi, kod mene sa lešnicima i orasima.
Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 35 minuta.
Probajte čačkalicom - da ne bude testa po njoj.
Izvadite kolač bez brašna i ohladite ga na rešetci.
Istopite crnu čokoladu sa malo svežeg mleka i ukrasite odozgo.
Odozgo poređajte sveže jagode, kokosovo brašno i struk sveže mente.
Ukusan i zdrav desert, budite zdravi!
Ovaj kolač sa jagodama bez šećera i brašna stvara raspoloženje na svakoj trpezi.