Način pripreme
Jaje umutimo sa šećerom pomoću miksera ili žice za mućenje.
Dodajemo med, vanilu, sodu, sirće i na kraju lagano ulje.
Nakon toga dodajemo brašno i umesimo testo.
Blago je lepljivo i da bi vam bilo lakše da oblikujete medenjake, stavite ulje na radnu površinu i na ruke takođe.
Razdvojite testo za medenjake na dva dela. tako što svaki deo oblikujete u duge fitilje.
Ove fitilje sečemo na male komade i od njih obrazujemo lopte.
Svaku loptu spljeskamo u ređamo u tepsiju.
Stavljamo kolačiće u rernu na 180 stepenu na 10-12 minuta.
Kada su gotovi, ostavljamo ih sa strane da se ohlade.
Lepimo ih dva po dva s slatkom po vašem izboru, u mom slučaju marmeladom od šipka.
Možete da uvaljate stranice slepljenih medenjaka u kokosovo brašno ili istucane orahe.
Ostavljamo ih da malo omekšaju. Medenjaci sa marmeladom od šipka su ukusniji sledećeg dana.
Nek vam je slatko!