Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Domaći sladoled od jaja

Domaći sladoled od jaja

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Domaći sladoled od jaja
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Domaći sladoled od jaja za vruće popodne"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 1 kašika, ravna, od vanile
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca se umute sa šećerom i skrobom u vazdušastu smesu. Sveže mleko se blago zagreva i dodaje se u smesu od jaja, pri čemu se neprestano meša.

Smesa od jaja se stavlja na ringlu i meša se neprestano dok se smesa ne zgusne.

Sklanja se sa ringle u ostavlja se da se potpuno ohladi.

Pavlaka se muti i dodaje se u ohlađeni mlečnu smesu sa jajima.

Sipa se u kutiju ili odgovarajuću posudu i sladoled od jaja se stavlja u zamrzivač.

Vadi se na svaki sat nekoliko puta i meša se, da bude vazdušast sladoled.

Domaći sladoled od jaja - ukusan hladan desert!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: