Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Pravi sladoled od pavlake

Pravi sladoled od pavlake

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pravi sladoled od pavlake
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Vreme je da se počastimo pravim sladoledom od pavlake, recept nam je došao baš u pravom trenutku"

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 250 ml, životinjska
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • ekstrakt vanile - 1 kašika, domaći
* merne jedinice

Način pripreme

Tečna životinjska pavlaka se ostavlja na sobnoj temperaturi 30 minuta.

Meša se sa polovinom šećera u prahu i domaćim ekstraktom od vanile. Mešanje se radi ručnim mikserom, pri čemu se prvobitno meša na niskoj brzini, a nakon što smesa postane gusta meša se na visokoj brzini.

Kisela pavlaka se muti sa preostalim šećerom u prahu na visokoj brzini miksera.

Dve smese od pavlake se mešaju zajedno drvenom špatulom.

Smesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta.

Pravi sladoled od pavlake je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: