Način pripreme
Rastopimo čokoladu i kokosov maslac na pari, promešamo dobro da dobijemo homogenu smesu.
U posebnoj posudi umutimo jaja, počinjemo od najnižeg stepena i postepeno povećavamo na najveći za oko 2-3 minuta. Jaja treba da pobele i budu kao pena.
Pomešamo zajedno sa čokoladnom smesom uz pomoć silikonske spatule, mešamo pažljivo odozdo na gode da ne padne obim i da ne izađe vazduh iz smese.
Punimo posudice ili kalupe po želji, ne punimo ih do vrha, ostavljamo malo mesta i stavljamo ih u zamrzivač na oko 10-15 minuta.
Od kokosove pavlake pravimo toping za čokoladni sladoled, stavljamo je na paru da se dobro homogenizuje, mešamo neprestano.
Vadimo kalupe iz zamrzivača, okrećemo ih na male tacne i prelivamo keto čokoladni sladoled topingom.
Po želji možemo ukrasiti čokoladnim tompusima ili čokoladnim mrvicama ako ih imate pri ruci.