Način pripreme
Počinjemo tako što sameljemo keks. Možemo i izlomiti, nemojte se brinuti ako nije savršeno sitno samleven.
Stavljamo samleven keks u duboku posudu, dodajemo kakao, šećer i 50 g kokosovog brašna i dobro promešamo.
Nakon toga dodajemo u malim proporcijama maslac i dobro mešamo dok se ne rastopi i ne integriše u keks. Treba da dobijemo dosta gustu smesu, konsistencije testa.
Kad budemo gotovi, počinjemo da oblikujemo loptice srednje veličine i ređamo ih u pleh ili poslužavnik, gledamo da se ne dodiruju.
Ostavljamo ih u frižideru na bar 20 minuta da se stegnu.
Nakon što se stegnu, počinjemo da valjamo svaku bombonu u kokosovo brašno i vraćamo ponovo na poslužavnik ili pleh.
Tada nije problem ako se jednostavne bombone dodiruju.
Bombone od keksa sa kokosom vraćamo u frižider na još desetak minuta i spremne su za jelo.