Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sveži sendviči sa ravnim egipatskim hlebom

Sveži sendviči sa ravnim egipatskim hlebom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Sveži sendviči sa ravnim egipatskim hlebom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
67 min.
Porcije
3
"Sveži sendviči sa brz obrok kod kuće ili napolju - odlični su"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 150 ml
  • so - 1 kašičica
  • voda
  • ljutenica - 6 supenih kašika
  • majonez - 6 supenih kašika
  • čajna kobasica - 300 g
  • ementaler - 4 listića
  • krastavci - 1 komad
  • zelena salata - 4 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Za ravan hleb brašno prosevamo u hleb. Pomešamo sa kvascem i solju. Promešamo. Oblikujemo udubljenje. U posudu sipamo vodu i sveže mleko. Ugrevamo. Dodajemo i postepeno zamesimo testo koje na kraju ne treba da se lepi, nego da bude elastično.

Ostavljamo da nadođe. Oblikujemo loptice. Premesimo i ponovo ostavljamo da stoje 10 minuta.

Razvijemo da bude debljine oko 0, 5 cm. Ostavljamo da narastu ponovo.

Rernu ugrevamo na 200 stepeni. Ugrevamo i pleh u kojem ćemo peći hlepčiće. Posipamo brašnom i stavljamo hlepčiće. Pečemo oko 5-7 minuta dok se ne zapeče. Kad hleb bude gotov, može se koristiti za hladne sendviče.

Isečemo na 2 po dužini, ne sečemo do kraja. Sa jedne strane namažemo ljutenicom, a sa druge strane namažemo majonezom. Krastavac i zelenu salatu operemo. Kobasicu isečemo na kriške.

Krastavac isečemo na kriške. U svaki egipatski hleb isečemo kriške salame i kastavce. Dodajemo po listić ementalera i završimo listom zelene salate. Sveži sendviči sa ravnim egipatskim hlebom su spremni za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: