Način pripreme
Uzmite kriške hleba i odvojite koru. Treba vam samo sredina, izmrvite je i stavite u posudu.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, sipajte ovu smesu u posudu sa hlebom.
Rastvorite kafu u 50 ml tople vode i dodajte je lagano, mutite mikserom smesu od hleba.
Dodajte mleko, vanilu i promešajte. Brašno, kakao, so i prašak za pecivo prosejte i dodajte u osnovnu smesu.
Promešajte, ovaj put ne mikserom, nego drvenom spatulom do potpuno ne upije suve sastojke. Testo treba da ima konsistenciju guste kaše, ako je vaše vodenasto, dodajte još malo brašna.
Isecite nektarine na sitne komade i pospite ih sa malo brašna, tako neće pustiti mnogo tečnosti i testo neće biti lepljivo. Možete koristiti voće koje imate ili koje želite.
Stavite papir za pečenje na dno kalupa za tortu i sipajte dobijenu smesu.
Pecite na 170 stepeni oko 50 minuta, proverite čačkalicom za zube.