Način pripreme
1. Sipajte brašno u posudu i u njega isecite na komade hladan maslac. Trljajte prstima dok ne dobijete mrvice.
2. Razbijte jaje, stavite med i zamesite glatko testo.
3. Pošto je testo lepljivo zbog meda, umesto za ravlačite i sečete kalupe, prosto kidajte i valjajte lopticu među dlanovima. Nakon toga spljeskajte na tanke, okrugle keksiće. U sredini po želji možete iseći rupu.
4. Poređajte čajne keksiće u dva pleha na rastojanju jedan od drugog, na papir za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
5. Izvadite iz rerne medene kolače i ostavite da se ohlade, nemojte vaditi iz pleha, zato što su mekani i krehki dok su topli, posle se stvrdnu.
6. Servirajte čajne keksiće sa medom i maslacem u društvu omiljene šolje čaja i uživajte u domaće pečenim keksićima sa mirisom maslaca i meda.
Neka vam je slatko!