Konzervisan karfiol

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
28/09/2020
"Iz babinih zlatnih recepata."
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano677
  • Pregledi tokom meseca593
  • Pregledi tokom sedmice145
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol
  • so - 1 kašika, po tegli
  • šećer - 1 kašika, po tegli
  • biber - 5 zrna, po tegli
  • sirće - 1 kašičica, po tegli
  • celer - 1 list, po tegli
  • aspirin - 1 komad, po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeni karfiol se opere, nalomi se na buketiće i natopi se u vodi desetak minuta.

Za to vreme u spremljene tegle se stavljaju začini i aspirin.

Karfiol se ređa u posude i tegle se dopune vodom do gore.

Stavljaju se poklopci i zatvore se. Sterilizacija nije neophodna. U sledećih nekoliko dana tegle se okreću.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar