bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Brzi listovi vinove loze u teglama bez sterilizacije

Brzi listovi vinove loze u teglama bez sterilizacije

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Početnik
45655k5
Brzi listovi vinove loze u teglama bez sterilizacije
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 2
29/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
"Tokom zime ćete poželeti sarmice od vinovog lista - zbog toga sada bez žalbi uberite lišće i stavite ga u tegle"

Potrebni sastojci

  • za jednu teglu
  • listovi vinove loze - 55 - 60 listova
  • za slani rastvor
  • himalajska so - 5 kašika na 1 litar izvorske vode
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma važno da listovi koje uberemo budu sveži i mekani, zeleni, bez ikakvih braon tačkica ili mrlja. Najbolje je da se lišće bere u proleće - na taj način ćete imati listove za ukusne sarme tokom cele godine!

Dobro operite tegle i poređajte ih da su spremne za pripremu. Pažljivo operite lišće pripremljeno za zatvaranje u tegle. Krenite da ređate lišće - 10 listova jedan preko drugog sa licem na gore (kada umotate rolate, glatka strana lišća će biti unutra):.

Pažljivo, bez kidanja, umotajte rolate i vežite lagano pamučnim koncem.

Poređajte u teglu 5-6 rolata uspravno. Izaberite velike, klasične tegle, kako bi listovi stali bez problema i kako ih poklopac ne bi pritiskao, već da ih potpuno prelijete slanim rastvorom.

U posebnoj posudi/bokalu rastvorite tačnu proporciju vode i soli. Prelijte lagano lišće u teglama i dobro zatvorite poklopce.

Čuvajte na hladnom, suvom i tamnom mestu. Pre pripremanja sarmi, poželjno je da ih potopite u vodu na sat-dva i da ih prokuvate 5-10 minuta, kako bi bili još mekši.

Brz, jednostavan i recept koji ne zavisi od struje ili vatre, a obezbediće vam listove za sarmu od vinovog lista. omiljenu svima! Istinski, bogat ukus i miris!

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: