Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Jednostavan desert sa keksom i maskarponeom

Jednostavan desert sa keksom i maskarponeom

Jednostavan desert sa keksom i maskarponeom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedostavan keks desert sa maskarponeom koji možete da spremite zajedno sa decom"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 2 kašike
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer - 85 g
  • žumanca - 5 komada
  • keks
  • toping karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite šećer u svežem mleku.

U posudi umutite pavlaku, žumanca, maskarpone i vanilu žicom.

Ne prestajući da mešate dodajte sveže mleko u malim količinama. Rasporedite u posudice.

Stavite ih u posudu za pečenje i sipajte vodu do polovine. Stavite ih u hladnu rernu na 170 stepeni oko 1 sat.

Izvadite i ostavite u frižideru nekoliko sati ili tokom jedne noći.

Po hladnom kremu maskarpone prođite nožem po krajevima posude.

Okrenite u tanjir.

Namrvite keks odozgo i prelijte jednostavan desert sa keksom i maskarponeom topingom od karamela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: