Jednostavna torta sa keksom, maskarponeom i slatkom

30/06/2018
"Odlična torta, koji svako može na pripremi, čak i potpuni početnik u kuhinji "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano413
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - za tortu
  • maskarpone - 500 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • kora od limuna
  • rum - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 200 ml, kuvano
  • slatko od ribizle
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone sa šećerom u prahu, dodajte izrendanu koru od limuna i rum. Promešajte.

Ugrejte sveže mleko. Potopite svaki keks u sveže mleko.

Poređajte jedan red keksa u odgovarajuću tacnu. Namažite kremom. Radite dok ne potrošite sastojke, završite kremom.

Izmrvite 2-3 keksa na prah i pospite sa strane tortu, a odozgo obilno namažite slatkom od ribizle.

Ostavite 2-3 sata u frižideru, nakon toga isecite i pospite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar