Način pripreme
Isecite pileće meso na žilijen (duge štapiće).
Pomešajte soja sos, beli luk u prahu, so i beli biber. Ovom smesom prelijte meso i promešajte. Pokrijte folijom za sveže čuvanje i stavite u frižider jedan sat.
Umutite jaja u posudi.
Pomešajte prezle i kukuruzno brašno u drugoj posudi.
Postavite posudu za pečenje papirom. Uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni.
Svaki štapić pilećeg mesa potapajte prvo u umućena jaja, nakon toga u suvu smesu.
Posle ponovo u jaja i na kraju opet u pomešane prezle i kukuruzno brašno. Poređajte ih u posudu za pečenje.
Prelijte mlazom ulja ili maslinovog ulja i pecite oko 25 minuta dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
Dok se peku spremite mlečni sos. Pomešajte majonez i kiselo mleko. Dodajte sitno isečen čen belog luka, so i peršun. Promešajte dobro.
Servirajte pohovane pileće štapiće sa mlečnim sosom i šoljom belog vina.
Prijatno!