Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Kuvajte jaja 10 minuta. Oljuštite i izvadite žumance. Ostavite sa strane.
U veliku posudu sipajte brašno, skrob od krompira, so i šećer u prahu.
Mešajte žicom. Dodajte aromu limuna, rendanu koru limuna i kurkumu. U ovom receptu se kurkuma koristi da bi testu dala intenzivnu žutu boju, zako da je ovaj začin po izboru (ja nisam dodavala kurkumu).
Sve dobro promešajte i ostavite sa strane.
Tvrdo kuvana jaja procedite, uz pomoć spatule ili prstima, treba da padnu u posudu kao mekana smesa. Dodajte u smesu od brašna, promešajte i dodajte kockice maslaca.
U početku mešajte viljuškom, posle rukom. Zamesite glatko i homogeno testo koje je meko i prijatno na dodir. Stavite u foliju i ostavite u frižideru na 30 minuta.
Hladno testo podelite na dva dela da bi vam bilo lakše, a drugi deo ponovo stavite u frižider. Razvucite, može između dva lista papira za pečenje ili preko malo brašna, oklagiju pospite brašnom i razvucite dok ne dobijete srednju debljinu oko 4 mm.
Isecite keksiće kalupom ili čašom, oko 5-6 cm prečnika. Poređajte u pleh, obložen papriom za pečenje sa malim razmakom između. Namažite belancem i pospite bisernim šećerom.
Pecite na 180 stepeni oko 13-15 minuta, treba da ostanu beli.
Ostavite u plehu da se ohlade dok se ne stegnu zato što je ovo testo sa maslacem i treba da se ohladi pre nego što se izvadi na rešetku.