Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Vlažni kolač od limuna sa glazurom od limuna

Vlažni kolač od limuna sa glazurom od limuna

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Vlažni kolač od limuna sa glazurom od limuna
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Vlažni kolač od limuna sa glazurom od limuna je raskošno ukusan i morate ga probati"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • kora od limuna - kora od 1 limuna
  • sok od limuna - 50 ml, od polovine
  • meki maslac - 120 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • glazura
  • kondenzovano mleko - 100 ml
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno i dodamo narendanu koru od 1 limuna.

U dubokoj posudi pomešajte šećer u prahu sa mekim maslacem i mutite dok ne postane glatka smesa.

Dodajte jaja jedno po jedno, ponovo dobro mutite posle svakog dodatog jajeta.

U brašno dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli i dobro promešajte da se sastojci ujednače.

U mešavinu jaja dodajte brašno iz dva ili tri puta, mešajući kašikom ili lopaticom.

Zatim dodajte sok od limuna i sveže mleko. Nastavljamo da mutimo mikserom dok se ne dobije homogena glatka smesa.

Nauljimo kalup u kome ćemo peći i pospemo ga brašnom (ja sam koristila 2 mala kalupa).

Sipamo smeuu i poravnamo je. Da kolač sa limunom ne bi popucao svuda, napravite udubljenje u sredini tako što ćete špatulom prelaziti od jednog do drugog kraja kalupa.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Za to vreme pravimo glazuru za kolač.

Pomešajte kondenzovano mleko sa sokom od limuna i počnite da mešate kašikom (mikser nije potreban). Posle minut, smesa će se zgusnuti.

Nakon što izvadite kolač iz rerne, ostavite ga da se ohladi i premažite glazurom.

Kada se vlažni kolač od limuna sa glazurom od limuna potpuno ohladi, možete ga iseći i poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: