bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle Kapreze

Pileće šnicle Kapreze

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k9061k
Pileće šnicle Kapreze
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 2
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Prijatno uz ukusne pileće šnicle Kapreze"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle od bataka, može i od belog mesa, nasecite na manje komade, posolite ih, dodajte biber, origano i 2 kačike ulja.

Ostavite ih da se mariniraju na kratko.

Paradajz naseckajte na kockice ili ga narendajte. Pripremite vinegret od balzamika, meda i jedne do dve kašike ulja.

U tiganj sipajte 3 kašike ulja i upržite pileće meso sa obe strane, dok ne porumeni.

Dodajte paradajz, naseckani beli luk, sačekajte da tečnost ispari i dodajte vinegret i so.

Na svaki kmad mesa stavite tanko parče mocarele, poklopite tiganj i ostavite na vatri dok se sir ne istopi.

Poslužite šnicle Kapreze sa listovima svežeg bosiljka.

Prijatno uz novu verziju za pileće šnicle Kapreze!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: