Kapreze sa cveklom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
01/06/2019
"Klasična salata kapreze, ali u temperamentnoj varijante sa cveklom "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite cveklu i ne ljušteći je, namažite joj koricu sa malo maslinovog ulja i soli, uvijte čvrsto aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko sat i 20 minuta ili ok potpuno ne omekša. Proveravajte viljuškom i čim ona ulazi sa lakoćom, znači da je potpuno gotovo.

2.Odvijte foliju i dok je cvekla topla oljuštite joj koricu. To se radi lako prstima. Operite i osušite.

3. Pripremite pesto od bosiljka, stavljajući u blender listove svežeg začina, pola maslinovog ulha, beli luk i pinjole. Stavite da se samelje na kratko i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem i parmezanom u prahu ili fino narendanim.

4. Isecite na šajbne cveklu i začinite je sa malo soli i soka od limuna. Mocarelu isecite na iste i po veličini i debljini odgovarajuće kolutove.

5. Poređajte u široki tanjir pod nagibom krugove cvekle, krugove sira. Možete da uradite i u dva odvojena tanjira za individualne porcije.

6. Prelijte pestom od bosiljka, pospite sa još maslinovog ulja i krupnom ljuspastom solju.

Servirajte salatu Kapreze ohlađenu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar