Način pripreme
Neverovatan ukus ovih pilećih šnicli dolazi od marinade, sa kojom sam ih napravila. Želim da kažem da su jedinstvenog ukusa, mnogo puta sam ih probala i ja, i moji čitaoci, i garantujem, da nećete zažaliti.
Ako volite dobro začinjeno meso na roštilju, krto i sočno, ovaj recept je za vas :)
Napravite marinadu za meso tako što u posudi pomešate tečne i suve sastojke, promešajte i dodajte pileće šnicle.
Dobro ih uvaljajte rukom i uvijte posudu folijom. Ostavite ih u frižideru da se mariniraju 6 sati.
Za pečenje možete koristite roštilj na ćumur, električni gril ili roštilj u rerni, kao što sam ja uradila.
Izvadite šnicle i poređajte ih sa kožom na dole preko metalne rešetke u rerni, dobro je da je prethodno namažete parčetom slanine ili uljem.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i uključite funkciju gril pečenje, ako imate tu funkciju.
Na dno rerne stavite veliki pleh sa malo vode u njemu, odozo stavite roštilj i meso pecite sa obe strane dok ne dobije karamel boju.
U pleh će se slivati mast iz mesa i nema opasnosti da ćete zaprljati rernu.
Preporučujem, ako ćete praviti prilog, da u pleh stavite krupnije isečen krompir, tako ćete peći u isto vreme, a sokovi iz piletine će se slivati direktno na krompir.
Ukusno jelo, prste da poližeš! :)