Način pripreme
Brašno, prašak za pecivo, sodu i so pomešajte u posudi. Čokoladu isecite i dodajte u suve sastojke.
Šećer sipajte u drugu posudu, u nju dodajte ulje i vodu (ili mleko ako ćete koristiti). Mešajte 1-2 minuta dok šećer ne počne da se rastvara i pomeša se sa uljem i vodom.
U ovu smesu dodajte suve sastojke i mešajte da dobijete suvo testo za keksiće. Dok mešajte sastojke, malo po malo dodajt ejoš vode dok se sve ne pomeša.
Ostavite testo u frižideru tokom noći. Drugog dana uzmite po malo od testa, oblikujte loptice i malo spljeskajte. Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju, zato što će za vreme pečenja bar duplo narasti.
Domaće keksiće pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni oko 15-17 minuta.
Ako ostavljate još malo, biće pečeni, ali ne mekši i ne toliko hrskavi, a ako stoje duže vremena biće hrskaviji i tvrđi po ivicama.
Kad izvadite iz rerne, Kukis keksiće ostavite oko 5 minuta da se ohlade.