Keksići Kukis

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Keksići Kukis
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
13
"Neverovatni keksići sa kojim možete razbiti monotoniju dragih ljudi - i da ih naterate da se osećaju posebno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • čokolada - 1/2 - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 9 supenih kašika
  • voda - 1/4 šolje ili mleko + dodatno
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, prašak za pecivo, sodu i so pomešajte u posudi. Čokoladu isecite i dodajte u suve sastojke.

Šećer sipajte u drugu posudu, u nju dodajte ulje i vodu (ili mleko ako ćete koristiti). Mešajte 1-2 minuta dok šećer ne počne da se rastvara i pomeša se sa uljem i vodom.

U ovu smesu dodajte suve sastojke i mešajte da dobijete suvo testo za keksiće. Dok mešajte sastojke, malo po malo dodajt ejoš vode dok se sve ne pomeša.

Ostavite testo u frižideru tokom noći. Drugog dana uzmite po malo od testa, oblikujte loptice i malo spljeskajte. Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju, zato što će za vreme pečenja bar duplo narasti.

Domaće keksiće pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni oko 15-17 minuta.

Ako ostavljate još malo, biće pečeni, ali ne mekši i ne toliko hrskavi, a ako stoje duže vremena biće hrskaviji i tvrđi po ivicama.

Kad izvadite iz rerne, Kukis keksiće ostavite oko 5 minuta da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: