Način pripreme
U duboku posudu stavljamo jaja i mutimo ih mikserom oko 1-2 minuta.
Nakon toga dodajemo šećer (ja stavljam 7 kašika šećera jer više volim slađe), mutimo ponovo oko 3-4 minuta. Dobija se vazdušasta smesa sa balončićima.
U staklenoj posudici zagrevamo kiselo mleko u mikrotalasnoj rerni (oko 2-3 minuta). Nakon što smo zagrejali promešamo i dodajemo prašak za pecivo, mešajući.
Kiselo mleko i prašak za pecivo dodajemo postepeno u smesu od jaja, muteći mikserom na laganoj brzini.
Prosejemo brašno i dodajemo ga postepeno, dok mutimo mikserom. Na kraju stavljamo i vanile. Gustina dobijene smese treba da podseća na smesu za kolač.
Na šporet stavljamo tiganj, mažemo ga sa malo maslaca (kao za palačinke). Kašikom uzimamo malo smese i sipamo u tiganj tri palačinke. Oblikujemo ih blago kašikom u oblik kruga ili elipse.
Pečemo dok ne postane zlatasto sa jedne strane i posle ih okrećemo pomoću špatule i sa druge strane ponovo dok ne postane zlatasto.
Nek vam je slatko!
Ukranijnske palačinke su gotove.