Način pripreme
Hrskavi pileći file često su prisutni u menijima restorana.
Omiljeni zalogaj, pohovani pileći file i pileći zalogaji su sjajno meze uz pivo, a takođe i uz belo vino.
A varijante za pripremu pilećih zalogaja i pilećih filea su različite. Uvaljani u kornfleks ili pak u kukuruzni čips tortilju, pileći filei su zaista neodoljivi!
Hrskavi, jednostavni za pripremu i izuzetno ukusni, hrskavi pileći filei sa kornfleksom ili kukuruznim čipsom tortiljom su sjajna ideja za brzo meze uz večernje piće ili pak prosto ideja za brzu večeru. I budite sigurni, deci će se takođe dopasti!
Prvi korak u receptu za hrskave pileće filee sa kronfleksom je priprema pilećeg mesa. Dobro je da koristite pileće grudi, belo pileće meso koje isečete na filee. Meso začinite crnim biberom i ½ kašičice soli.
Mutite jaja u maloj posudi. Kornfleks sitno izdrobite. Mirno možete da zamenite kornfleks kukuruznim čipsom.
Zagrevate ulje u tiganju. Svaki od začinjenih pilećih filea potapajte u umućena jaja, nakon čega dobro uvaljajte u izdrobljeni kornfleks i pržite u zagrejanom ulju sa svih strana dok ne dobiju apetitnu zlatkastu boju. Gotove hrskave filee sa kornfleksom stravljate u tanjir u koji ste prethodno stavili ubrus kako bi se iscedili od viška masnoće.
Recept za hrskave pileće filee sa kornfleksom je završen.
Poslužujemo sa svežom salatom, sosom od belog luka i soja sosom!
Bon apeti!