Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa biljkama

Pileći file sa biljkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Pileći file sa biljkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
2
"Fantastično ukusno jelo, koje je idealno za specijalne prilike"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • peršun - 1/2 veze
  • bosiljak - 3 - 4 struka, svež
  • origano - 1 kašičica
  • estragon
  • maslac - 50 g
  • za marinadu
  • limun - sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • beli biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Namirnice za marinadu promešajte, a beli luk pre toga izgnječite. Pileći file izlupajte čekićem i ostavite ga u marinadi na 2-3 sata.

Peršun i bosiljak naseckajte na sitno, dodajte suve začine i rastopljeni maslac i promešajte.

Poređajte filee jedno do drugog. Premažite ih zelenom pastom i umotajte ih u rolat. Vežite rolat konopcem.

U nauljeni pleh stavite meso i pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Poslužite rolat nasečen na kolutove sa prilogom od kuvanog pirinča sa kukuruzom i crvenim pasuljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: