Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Popara»Starinska popara

Starinska popara

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Starinska popara
Fotografije: Una87
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Idealan način kako da utrošite stari hleb, a pritom dobijete ukusan obrok"

Potrebni sastojci

  • stari hleb - 300 g
  • voda - 2 l
  • so - 2 kašičice
  • domaća svinjska mast - 100 g
  • kajmak - 2 kašike
  • sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb iseći na ne previše sitne komade i odložiti sa strane.

U šerpu usuti vodu i staviti na vatru. Kad proključa, posoliti, dodati isečen hleb, potopiti i ostaviti da vri dva minuta, vodeći računa da se hleb ne prekuva.

Rešetkastom kašikom izvaditi hleb i staviti u vatrostalnu posudu ili pekač.

Preko hleba rasporediti kajmak i sir.

Mast zagrejati i preliti preko sira. Potrebno je da mast bude dobro zagrejana tako da se, kada se preliva preko hleba, čuje kakocvrči.

Poparu poslužiti vruću.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Hvala Lenka.
25.08.2021 10:18
Lenka
Lenka
Super popara i doručak .
25.08.2021 10:14