Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Popara»Bakina popara sa prepečenim hlebom

Bakina popara sa prepečenim hlebom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k316
Bakina popara sa prepečenim hlebom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
07/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ispostavilo se da treba da se obratiš baki, kako bi dobio pravi recept da napraviš stvarno ukusnu poparu"

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 krišaka
  • ulje - 3 supene kašike
  • sir - 150 g
  • maslac - 70 g
  • so - 1 prstohvat
  • vrela voda - za prelivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh izmrvite hleb na zalogaje, prelijte ih uljem, promešajte i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 100 stepenbi i pecite dok ne dobiju zlatnu boju, ostavite da se ohlade.

U posudu rešajte sastojke na sledeći način: polovinu zalogaja od hleba, polovinu mrvljenog sira, polovinu maslaca, isečenog na kockice i ponovo ponovite isti redosled.

Na vrh stavite prstohvat soli i prelijte poparu vrelom vodom. Pokrijte posudu tanjirom i dinstajte oko 5 minuta.

Ako hleb upije svu vodu, sipajte da voda i hleb budu na istom nivou (imajte u vodu da treba da bude više vode nego što je normalno, zato što hleb prepekli i potpuno isušili).

Pokrijte još 5 minuta tanjirom, a posle servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Ovo je ća me u neka lepa čno je spremam,samo sa običnim hlebom,ne prepečenim.
15.12.2022 15:29