Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Popara»Popara sa prelivom u đuvečari

Popara sa prelivom u đuvečari

IvankaIvanka
Početnik
538
Popara sa prelivom u đuvečari1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Samo mislite da znate šta je ukusna popara dok ne probate ovu"

Potrebni sastojci

  • hleb - 2 kriške (beli)
  • sir - 100 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb se iseče na male zalogaje i stavlja se u prethodno maslacem namazanu đuvečaru.

Namrvimo dve trećine sira i posipamo njim hleb. Dodajemo maslac i poklapamo đuvečaru.

Pečemo u umerenoj rerni dok se hleb ne zarumeni, nakon čega prelivamo đuvečaru unapred pripremljenom smesom od umućenog jajeta sa kiselim mlekom i ostatkom namrvljenog sira.

Dopečemo u rerni đuvečaru bez poklopca. da se preliv zarumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: