Zapečeni krompir

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Zapečeni krompir
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Najneiscrpniji izvor inspiracije u kuhinji - krompir"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • brašno - 1 kašika
  • kajmak - 2 kašike
  • mleko - 150 ml
  • krompir - 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove.

Vodu usuti u šerpu i staviti na vatru. Kad provri, posoliti i spustiti pripremljen krompir. Kuvati 5 minuta.

Krompir ocediti i usuti u uljem podmazanu vatrostalnu posudu ili pekač.

Zasebno viljuškom razmutiti jaja, posoliti, umešati brašno i sjediniti viljuškom. Dodati kajmak, mleko i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinilo. Smesom zaliti krompir.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Služitu vruće. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: