Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Letnje zapečeno jelo sa patlidžanom i mlevenim mesom

Letnje zapečeno jelo sa patlidžanom i mlevenim mesom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Letnje zapečeno jelo sa patlidžanom i mlevenim mesom
Fotografije: Georgi Dimov
1 / 4
07/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako volite patlidžan i mleveno meso - ovo je idealna kombinacija!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • mleveno meso - 500 g
  • kačkavalj
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan i isecite ga na krugove. Natopite ga u posoljenoj vodi oko 30 minuta.

Ocedite ga i osušite. Zapržite kratko sa obe strane.

Oljuštite luk i zapržite u preostaloj masnoći od prženja patlidžana. Dodajte mleveno meso. Promešajte i nakon što mleveno meso promeni boju, sklonite sa ringle.

U posudu za pečenje sa nelepljivim dnom poređajte red patlidžana, odozgo stavite nadev od mesa i ponovo red patlidžana.

Isecite paradajz na krugove. Poređajte paradajz preko patlidžana. Zapecite u rerni 15-20 minuta.

Pred kraj pečenja pospite obilno narendanim kačkavaljem. Dopecite dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: