Način pripreme
Rerna - 170 stepeni.
Ravni pleh prekriven papirom za pečenje.
1. Istopite maslac i ohladite ga na sobnu temperaturu.
2. U posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i skrob. Ostavite po strani.
3. U posudi miksera ili ručnim mikserom pomešajte rastopljeni maslac sa obe vrste šećera. Mutite oko 3-4 minuta dok ne postane homogena smesa - teška, sjajna i glatka. Dodajte jedno po jedno jaje, vanilu i mutite najmanjom brzinom miksera. Dodajte smesu brašna iz tri puta. Pomoću špatule promešajte i dodajte komade seckane čokolade. Smesu ostavite pokrivenu folijom u frižideru 2 sata ili preko noći.
4. Malom kašičicom za sladoled ili kašičicom uzimajte od smese, brzo je oblikujte dlanovima i stavite u pleh na papir za pečenje, a između kuglica mora biti veći razmak. Tokom pečenja keksići će narasti. Ostavite da se ponovo ohladi u frižideru dok se rerna zagreva.
Pecite na 170 stepeni oko 11-13 minuta.
Keksići se moraju hladiti u plehu oko 15 minuta, a zatim izvaditi na rešetku da se potpuno ohlade.