Način pripreme
Prethodno prosevamo brašno sa prstohvatom soli. Maslac isečemo na male kockice, pre toga treba da bude u frižideru i dodajemo ga u brašno.
Pomešamo šećer u prahu sa jajima i vanilom. Mutimo. Dodajemo ovu smesu u brašno i mutimo u multipraktiku, sa dodatkom za testo. Može i rukama, razume se.
Čokladu isečemo na male komadiće. Dodajem je u smesu lagano mešamo, koliko fa se pomeša.
Rukama uvijamo smesu u tanak rolat i nakon toga uvaljamo u šećer u prahu. Rolat uvijamo u foliju i stavljamo u zamrzivač na jedan dan.
Pre pečenja kolačića vadimo rolat na 20-30 minuta i ostavljam da odstoji u frižideru. Rolat sečemo na krugove, treba da budu debljine oko 1 cm.
Stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje, Imajte u vidu da se keksići povećaju i da prilikom pečenja dobiju odgovarajući okrugao oblik.
Pečemo u prehodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 6-7 minuta.
Nemojte ni u kom slučaju da prepečete, zat što čokolada može dobiti neprijatan ukus, a i keksići će se deformisati i previše razliti. Mogu se jesti i dok su još topli.